Mukaan toimintaan

Ryhmät ovat kaikille avoimia ja niihin otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä seuran nettisivuilla. Aiemmin seuran toiminnassa mukana olleet ovat etusijalla. Mukaan voi tulla myös kesken kauden, mikäli ryhmässä on tilaa.

ILMOITTAUTUMINEN tapahtuu verkkolomakkeella seuran nettisivujen kautta. Syys- ja kevätkaudelle ilmoittaudutaan erikseen.

KOKEILU – ryhmissä saa kokeilla yhden voimistelukerran ja sen jälkeen perua paikan ilman kuluja.

1. Harrastevoimistelu

Lapset aloittavat voimisteluharrastuksen lasten harrastevoimisteluryhmissä (perhevoimistelu ja temppukoulu). Näissä ryhmissä opetellaan voimistelun perustaidot ja liikutaan leikkien. Näistä ryhmistä siirrytään harrasteryhmiin tai lajiryhmiin. Harrastevoimisteluryhmät on tarkoitettu voimistelijoille, joilla ei ole kilpailullisia tavoitteita. Harrasteryhmän voimistelija voi halutessaan osallistua Stara- sekä näytöstapahtumiin.

2. Akrobatiavoimistelu

Seuran lajivalikoimassa on akrobatia- ja telinevoimistelu. Seura mahdollistaa kilpailemisen näissä
lajeissa, sekä mahdollisuuden etenemiseen niin pitkälle kuin urheilijalla on motivaatiota ja resursseja. Seura on aktiivinen luodessaan resursseja urheilijoille. Kun voimistelija tekee päätöksen panostaa lajiin, rakennetaan jokaiselle urheilijalle yksilöllinen, kokonaisvaltainen urasuunnitelma.
Akrobatiavoimistelussa toteutetaan Voimisteluliiton ”voimistelijanpolkua”. Jokainen voimistelija etenee oman motivaation ja resurssien mukaisesti. Akrobatiavoimistelun kokoonpanot valitaan valmentajan johdolla. Kilpailuissa edetään voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisesti.

Akrobatiavoimistelu Voimisteluliiton sivuilla

– Päävalmentaja ja ohjaajat ohjaavat voimistelijoiden siirtymistä harrastevoimistelusta lajivoimisteluun
– Valmentajat yhdessä päävalmentajan kanssa seuraavat voimistelijoiden etenemistä lajin sisällä
– Voimistelijan siirtyminen toiseen ryhmään:
Valmentajat ja päävalmentaja keskustelevat voimistelijan ja huoltajan kanssa mahdollisesta siirrosta toiseen ryhmään

3. Telinevoimistelu

Seuran lajivalikoimassa on akrobatia- ja telinevoimistelu. Seura mahdollistaa kilpailemisen näissä lajeissa, sekä mahdollisuuden etenemiseen niin pitkälle kuin urheilijalla on motivaatiota ja resursseja. Seura on aktiivinen luodessaan resursseja urheilijoille. Kun voimistelija tekee päätöksen panostaa lajiin, rakennetaan jokaiselle urheilijalle yksilöllinen, kokonaisvaltainen urasuunnitelma.
Telinevoimistelussa voi harrastaa naisten- ja miesten telinevoimistelua. Telinevoimistelussa toteutetaan Voimisteluliiton ”voimistelijanpolkua”. Jokainen voimistelija etenee oman motivaation ja resurssien mukaisesti. Kilpailuissa edetään Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisesti.

Miesten telinevoimistelu voimisteluliiton sivuilla

Naisten telinevoimistelu voimisteluliiton sivuilla

– Päävalmentaja ja ohjaajat ohjaavat voimistelijoiden siirtymistä harrastevoimistelusta lajivoimisteluun
– Valmentajat yhdessä päävalmentajan kanssa seuraavat voimistelijoiden etenemistä lajin sisällä

– Voimistelijan siirtyminen toiseen ryhmään:
Valmentajat ja päävalmentaja keskustelevat voimistelijan ja huoltajan kanssa mahdollisesta siirrosta toiseen ryhmään

4. Aikuisvoimistelu

Aikuisten voimisteluryhmiä perustetaan kysynnän mukaan. Tällä hetkellä seurassa on kaksi aikuisten telinevoimisteluryhmää.

Tavoitteena on harrasteryhmä myös ikäihmisille.

”VOIMISTELUA IKÄ KAIKKI”

Seuran tavoitteena on luoda koko eliniän kattava voimistelijan polku. Kaikilla on seurassa mahdollisuus osallistua liikuntaryhmiin. Tämän lisäksi seuralla on vahva tahtotila pitää jokainen seuran jäsen mukana toiminnassa joko urheilijana, liikkujana, ohjaajana, valmentajana, tuomarina tai muuna seuratoimijana.
Seura on aktiivinen hakiessaan uusia henkilöitä toimintaansa.