Kilpalinjalle valitaan voimistelijoita harrasteryhmistä merkkisuoritusten perusteella. Merkkisuoritusten tarkoituksena on varmistaa, että kuhunkin luokkaan vaadittava taitotaso on saavutettu. Näin taataan kaikille tasavertaiset mahdollisuudet menestyä. Olemme aloittaneet kilpailemisen akrobatiavoimistelussa vuonna 2016, ja voimistelijamme ovat saavuttaneet mitalisijoja valtakunnallisissa luokkakilpailuissa. Syksyllä 2018 aloitamme myös tyttöjen ja poikien telinevoimistelun kilparyhmät, joihin kutsutaan nuoria harrasteryhmistä.

Stara-merkki

Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä.

Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelu on Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alainen kilpailulaji. Kansainvälisesti lajissa kilpaillaan MM-tasolla asti ja vuonna 2018 akrobativoimistelu on ensimmäistä kertaa mukana nuorten olympiakilpailuissa. Suomessa on käytössä kansallinen luokkajärjestelmä, jossa kilpaillaan luokissa 1-4. Kotimaan luokista on mahdollista edetä kansainvälisiin luokkiin (Age Group 1-3 ja seniorit). SM-kilpailuissa mittaa toisistaan ottavat kotimaan kovimmat osaajat. SM-kilpailuiden säännöt vastaavat kansainvälistä AG2-luokkaa.

Miesten telinevoimistelu

Miesten telinevoimistelun kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin, joissa ei ole käytössä ikärajoituksia. Ikäsarjoittain kilpailtavissa SM-kilpailuissa ratkotaan mestaruus sekä kuusiottelussa että telinekohtaisessa kilpailussa. Lisäksi kansallisesti kilpaillaan neljästä osakilpailusta koostuvassa GYM-sarjassa, JunnuGym-sarjassa ja Voimistelupäivillä.

Naisten telinevoimistelu

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Kansallisissa kilpailuissa on useimmiten käytössä taitotason mukainen luokkajärjestelmä, kun taas kansainvälisesti kilpaillaan ikäsarjoissa. Kilpailusta riippuen voivat kilpailumuotoina mukana olla neliottelu, telinekohtainen kilpailu ja joukkuekilpailu.

Close Menu
×
×

Cart