Kilpavoimistelu

BraVossa on mahdollisuus kilpailla akrobatia- ja telinevoimistelussa. Kilpalinjalle valitaan voimistelijoita harrasteryhmistä merkkisuoritusten perusteella. Merkkisuoritusten tarkoituksena on varmistaa, että kuhunkin luokkaan vaadittava taitotaso on saavutettu. Merkkejä voi suorittaa syksyllä ja keväällä. Merkkisuorituspäivät ilmoitetaan BraVon kalenterissa.

Stara-merkki

Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä.

Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan pareina, trioina tai nelikkoina sekä yksilönä akropuilla. Akrobatian isot ryhmät kilpailevat akrobatiavoimistelun show -sarjassa. Suomessa on käytössä kansallinen luokkajärjestelmä, jossa kilpaillaan luokissa 1–6. Kotimaan luokista 4–6 on mahdollista edetä kansainvälisiin luokkiin sekä kilpailuihin.

 

Naisten telinevoimistelu

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla. Kansallisissa kilpailuissa on käytössä taitotason mukainen luokkajärjestelmä. Kilpailusta riippuen voi kilpailumuotona olla neliottelu, telinekohtainen kilpailu tai joukkuekilpailu. Kilpaileminen aloitetaan B-luokasta.

Miesten telinevoimistelu

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä, jotka ovat permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Kilpailussa kilpaillaan erikseen jokaisen telineen voitosta, kuusiottelun voitosta sekä joukkuekilpailussa.