BraVossa on mahdollisuus kilpailla akrobatia- ja telinevoimistelussa. Kilpalinjalle valitaan voimistelijoita harrasteryhmistä merkkisuoritusten perusteella. Merkkisuoritusten tarkoituksena on varmistaa, että kuhunkin luokkaan vaadittava taitotaso on saavutettu. Merkkejä voi suorittaa syksyllä ja keväällä, merkkisuorituspäivät ilmoitetaan BraVon kalenterissa.

Stara-merkki

Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä.

Akrobatiavoimistelu

Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan pareina, trioina tai nelikkoina sekä yksilönä akropuilla. Akrobatian isot ryhmät kilpailevat Gym For Life sarjassa. Suomessa on käytössä kansallinen luokkajärjestelmä, jossa kilpaillaan luokissa 1-5. Kotimaan luokista 4-5 on mahdollista edetä kansainvälisiin luokkiin.

Naisten telinevoimistelu

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Kansallisissa kilpailuissa on käytössä taitotason mukainen luokkajärjestelmä. Kilpailusta riippuen voivat kilpailumuotoina olla neliottelu, telinekohtainen kilpailu ja joukkuekilpailu. Kilpaileminen aloitetaan B-luokasta.

Close Menu
×
×

Cart