Akrobatiavoimistelu

BraVossa on mahdollisuus kilpailla akrobatiavoimistelussa. Kilpalinjalle valitaan voimistelijoita harrasteryhmistä merkkisuoritusten perusteella. Merkkisuoritusten tarkoituksena on varmistaa, että kuhunkin luokkaan vaadittava taitotaso on saavutettu. Merkkejä voi suorittaa syksyllä ja keväällä.

Kilpailulisenssi:
Osallistuessasi kilpailuihin sinulla tulee olla Voimisteluliiton kilpailulisenssi. Varmista omalta valmentajaltasi mikä lisenssi sinun tulee hankkia. Lisenssi ostetaan Hoika järjestelmässä. Siirry lisenssin ostoon TÄSTÄ
 

Voimaa, taitoa ja yhteistyötä

Akrobatiavoimistelu on upea laji, jonka sisään mahtuu paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa ja kilpailla.

Akrobatian harjoittelu aloitetaan yksin tehtävistä perusliikkeistä, kuten kuperkeikasta ja päälläseisonnasta. Taitojen ja voiman karttuessa edetään vaativampiin liikkeisiin ja pian myös muiden kanssa yhdessä tehtäviin nostoihin.

Kilpatasolla juuri yhteistyöliikkeet eli nostot ja heitot ovat lajin ytimessä. Sekä pienet topit, jotka nousevat korkeuksiin, että vahvat baset, jotka näitä toppeja nostelevat, ovat erikoistuneet omiin rooleihinsa.

Akrobatiavoimistelussa voi kilpailla parina, triona, nelikkona tai ison akroshow-ryhmän jäsenenä. Näiden lisäksi oheisharjoitteluksi kehitetyssä akropuusarjassa kilpaillaan yksin. Lajin korkeimmalla tasolla on erikseen miesten ja naisten sarjat, mutta alemmissa luokissa tytöt ja pojat kilpailevat samoissa sarjoissa.

Akrobatiavoimistelun kilpailuohjelmassa voimistelijat suorittavat sääntöjen määrittelemät liikkeet. Tuomaristo arvioi, tulivatko kaikki vaaditut liikkeet suoritettua ja kuinka puhtaasti voimistelijat ne suorittivat. Osassa sarjoista arvioidaan myös ohjelman taiteellisuutta tai elämyksellisyyttä. Luokkajärjestelmässä edetäkseen voimistelijoiden on suoritettava akrobatiavoimistelun merkkejä.

Stara-merkki

Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä.