AkroFun 2018 – Success!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaina 10.11.2018 Saimaa Stadiumilla nähtiin jälleen huippuakrobatiaa. Voimistelijat ympäri Suomea kokoontuivat Mikkeliin kilpailemaan ja esiintymään. Ensimmäistä kertaa Mikkelissä järjestetyssä AkroFunissa oli yhteensä noin 200 voimistelijaa lapsista aikuisiin, ja meno oli todella näyttävää. Suurten ryhmien esityksissä yleisöllä-, kuten tuomareillakin oli useasti tunteet näkyvästi pinnassa, kun pyramidit ja voltit kohosivat jopa viiden metrin korkeuksiin!

Tapahtuman valmistelut paikan päällä hoidettiin edellisenä iltana, ja tietysti kaikki oli jo ennakkoon huolella mietitty ja valmisteltu jo viikkoja ennen Stadiumille saapumista. Talkooporukka hoiti hommansa hienosti, ja viimeisetkin hermoilijat pääsivät poistumaan paikalta ennen kymmentä illalla. Pientä säätöä tehtiin vielä yön- ja seuraavan aamun aikana muutaman vastuullisen toimesta. Aamulla joukueita alkoi saapua odotetusti heti ovien avautuessa. Innokkaimmat ehtivät kokeilemaan ohjelmansa hyvissä ajoin ennen alkumarssia. Kun h-hetki, eli alkumarssi lopulta koitti klo 10, kaikki lähti rullaamaan sujuvasti.

Ensimmäisenä vuorossa oli Lakeuden Taitovoimistelijoiden aikuisten AkroFit-ryhmä ”Disco Fever”-esityksellään. Tässä esityksessä nähtiin ehkä tapahtuman korkein pyramidi, ja mainittakoon, että myös tapahtuman ainoat miesesiintyjät kuuluivat kyseiseen AkroFit-ryhmään. Toivottavasti kipinä tarttuu esimerkin kautta myös nuorempiin poikiin. Myös seuraavana vuorossa olleet BraVon ”Helmikät” vetivät hienon shown. Muissa ryhmäesityksissä esiintyvät aamupäivällä Kankaanpään Urheilijat, Varkauden Naisvoimistelijat, Ylitornion Voimistelu ja Liikunta. Aamupäivän aikana, ryhmäesitysten väleissä nähtiin myös 1. luokan akropuu-kilpailusuoritukset sekä 1. luokan luokkakilpailu. Voimistelijoiden suorituspuhtaus alkaa selvästi olla hyvällä tasolla.

Keskipäivän ajoitettuun taukoon mennessä aikataulu oli hieman kirinyt edelle, joten yleisölle-, voimistelijoille-, tuomareille- ja järjestäjille jäi hyvin aikaa nauttia Saimaa Stadiumin- ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tarjoamista ravintolapalveluista. Voimistelijoille ja toimitsijoille oli järjestetty ruokailu erilliseen tilaan Stadiumin yläkerrassa, ja tämä kyseinen järjestely osoittautuikin todella onnistuneeksi ratkasuksi. Puitteet sielläkin olivat ensiluokkaiset. Myös tuloaulan kirpputorilla- ja esittelypisteillä näytti olleen kiitettävästi kuhinaa.

Tauon jälkeen oli vuorossa AkroFun-ryhmäesityksiä, sekä 2. luokan luokkakilpailu. Iltapäivän esitykset olivat nekin mahtavaa-, ja ennen kaikkea jännittävää viihdettä. Esiintyneitä seuroja olivat: Tampereen Voimistelijat, Brahen Voimistelijat, Lakeuden Taitovaoimistelijat sekä Mäntyharjun Virkistys. Iltapäivällä nähtiin myös päivän parhaaksi esitykseksi valittu Lakeuden Taitovoimistelijoiden Safiirit-ryhmän esitys, ”Fire and Ice”. Kyseinen esitys meni ihan varmasti kaikilla paikalla olleilla luihin ja ytimiin. Lakeus vei siis mukanaan tuoman kiertopalkinnon takaisin kotiin. Onnea!

Kaikesta tohinasta huolimatta tapahtumasta selvittiin ilman tragediaa. Mahdollisiin yllätyksiin oli tetysti varauduttu huolella, mutta loppujen lopuksi ensiapupisteellä ei tarvittu ensimmäistäkään laastaria. Tästä kuuluu kiitos kaikille valmentajille, huoltajille sekä lämmittelyalueen valvojille. Joitain pienen pieniä parantamisen paikkoja huomattiin kyllä päivän aikana, ja niistä otetaan tietenkin opiksi. Toivottavasti perinne jatkuu Mikkelissä, ja saamme vastaavia tapahtumia olla järjestämässä jatkossakin.

Close Menu
×
×

Cart

%d bloggaajaa tykkää tästä: